Har i princip dött backdöden och skogsdöden efter detta pass

Dags för ett NMTpass idag, första på 1.5 vecka och lite abstinens hade jag innan passet.

Ikväll hade vi en gästinstruktör från Uppsala då våra vanliga instruktörer hade förhinder.Vi var 14 tappra som hade kommit till dagens pass.

Joggade bort till fotbollsplanen bakom Mimerhallen och körde lite lätt uppvärming med att försöka brotta ner varandra bla, detta slutade med ett riktigt snyggt blåmärke efter en tumme på min överarm.

Uppvärmningen fortsatte och nu rakt ut i högt gräs för att ta oss till en ny gräsplätt, här kommer det tankar tänk ifall det finns orm och fästingar i detta gräs.Men de går inte att tänka i sådana här fall utan det är bara att köra.

Här gjordes det många olika övningar för bålstyrka mest, både individuellt och i par. Alltifrån Trädet till sit ups. Men mellan varje övning så skulle vi även springa en bra bit bort och runda ett elskåp. Nu var jag rejält trött och sliten.

Jaha efter detta så skulle vi jogga tillbaka över fotbollsplanerna och till den stora backen som finns vid spåren.

Här var de alltifrån att köra sin kompis upp för backen i skottkärran till att gå björngång. Nu var det mjölksyra i benen och jag var beredd att sätta mig mitt i backen och sitta kvar där.

När allt var klart i backen så samlades vi ovanför backen och fick veta att vi skulle ta oss igenom skogen ner till elljusspåret som går nedanför. Vi stod på en stig och trodde att det var den vi skulle springa på men så fel vi hade, vi skulle rakt ut i terrängen och ta oss upp och ner ett antal gånger. När vi kom upp igen till stigen så var det mer bålövningar, nu värkte alla muskler och jag var totalt slut.
Vi avslutade denna skogsövning med att springa rakt ner i skogen igen fast denna gång två och två och hålla varandra i handen, skit tungt men jag fixade det, mkt tack vare peppen från den som jag sprang med,

Tillbaka till grusbacken och köra lite övningar, vi förlorade och de vinnande lagen fick göra armhävningar då

Sen var det lätt jogg tillbaka till Mimerhallen och där blev det såklart upphopp, denna gång 25st i grupp och sen välbehövlig stretch innan passet var klart.

Ett annorlunda pass och tror aldrig jag svettats så mycket som idag. Idag var även ett sådant pass då det behövdes mkt pepp och alla hjälptes åt igenom alla övningar

NMT träning

Ja igår var det äntligen dags för första NMT-passet i västerås. De föregående passen vi varit på har varit " prova på pass".

Samling vid Mimerhallen som vanligt och tror vi var ca 20st där och 2 nya instruktörer.
Fick min gröna väst

Innan uppvärmningen var det dags för repetition av det olika kommandona som finns allt från kolumn till led till ja jag vet inte vad.

Det bar iväg i joggfart och denna gång var det faktiskt lugnjogg så man inte var helt död efter 200m.
Helt plötsligt får vi till uppgift att ledet ska bli i längdordningen, kortast längst fram och längst allra längst bak. Denna tog lite tid men vi lyckades. Ledet fortsatte jogga farmåt och sen skulle vi stå i bokstavsordningen, nu tog det ännu längre tid men återigen gjorde gruppen det.

Väl ute på fotbollsplanen så fortsatte det med lite olika övningar. Jag har under snart 23år trott att man spelar fotboll på en fotbollsplan men så fel jag hade. Vi gjorde allt från skottkärran, springa slalom, ankgång till kommandolöpning på denna gräsplätt. Och en fotbollsplan blir fruktansvärd hård när det inte har regnat på några dagar.

Efter lite olika övningar på denna plan så bär det iväg i löpning igen.

Helt plötsligt kommer vi fram till en Å och jag hinner tänka för mig själv - shit nu ska vi ner i det kalla vattnet men det skulle vi inte. Vi skulle dock krypa i vattenrören som gick under vägen.
Själv hatar jag trånga uttrymmen och kände paniken komma men bestämde mig för att krypa ändå då det var ett ganska brett rör och man kröp bara en och en. Och jag kom igenom Och blött och lerigt var det

Jogg tillbaka till fotbollsplanen och nu var det kommandolöpning som gällde. skrek instruktören skydd så var det ner på mage som gällde, vila- ner på rygg, mina- ner och ta med händerna i marken och sen göra ett upphopp och klappa händerna.
Nu började benen bli trötta och ner och upp från marken hela tiden sliter på kroppen.

sen var det dags att stå i " hundpositionen" och man ska krypa under hela ledet och ställa sig sist. Jag var bland det första som kröp och det innebar att jag fick stå i denna position väldigt länge. Och när man tror man ska ramla ihop för att både armar och ben skakar så kommer det ett litet hejarop från någon i ledet eller några få positiva ord från kompisen bredvid och helt plötsligt orkar man några sekunder till.

Men efter detta så var passet i stort sett slut och det blev jogg tillbaka till Mimerhallen och inte vilken jogg som helst utan slalom igenom hela ledet.

Ett roligt och lagom tufft pass.

Idag är det träningsvärk lite här och var. Lite nya blåmärken på knäna och skrapsår på armbågarna. Precis som det ska vara efter ett härligt träningspassMåndag eftermiddag

Känns som jag stressat runt sen kl ringde före 5 imorse och bara att jag gått upp tidigt gör att jag är seg hela dagen.

Ikväll är det äntligen dags för NMT- start i Västerås. Så nu har jag landat hemma på brorsans soffa efter jobbet och laddar för kvällens pass.

Löpning

Ny månad innebär nytt träningsschema. Just nu ligger fokus på vårruset som är om några veckor i Västerås.

Dagens pass skulle vara ett lätt pass på 4km och snittiden 7min/km ca.

Inledde dagen med sovmorgon och ordentlig frukost sen bar det iväg ut. Regnet droppade men vad gör det.
Första 2,5 km gick lätt och bra sen var de som att de tog tvärstopp, kroppen ville inte mera och benen kändes som bly. Men om de står 4 km på schemat så är det 4 km som gäller. Tog mig runt 4 km och hade god marginal på tiden när jag stannade klockan.

Just nu saknar jag passen där allt bara flyter på men jag vet att de passen kommer så småningom.


Nu väntar en lördagskväll på jobbet.

Fredagkväll

Efter blogger boot camp i Stockholm så bestämde jag mig för att börja blogga igen och då inte bara på funbeat.

En blogg som kommer vara väldigt träningsinriktad men även en del från de vanliga vardagslivet


Välkommen till min nya blogg!

Elin springer

Vägen mot nya personbästa och nya utmaningar

RSS 2.0