Stockar och tung löpning

Idag var det ledig måndag och hela dagen har tillbringats hemma vid köksbordet och pluggat till tentan som är imorgon eftermiddag. Trött och på dåligt humör hela dagen men bestämde mig ändå för att åka till Västerås och träna ett NMT pass ( Nordic military training) för nu var det drygt en vecka sen jag körde ett sådant pass.

Samling vid mimerhallen som vanligt och idag var vi 19styckna som dök upp. Varav några var nya och skulle prova på.

När vi står uppställda utanför innan passet så får vi frågan om vi vill gå med på en utmaning som ska genomföras under passet, vi svarar såklart ja utan att veta vad det är vi ska göra. Vi får veta att under passets gång ska vi tillsammans hitta på våran egna marchsång.

Det bar sedan iväg i lätt jogg. Vi fick lite övningar vi skulle göra tillsammans med den som sprang i ledet bredvid, allt ifrån att springa panna mot panna, runda varandra motsols, springa i takt med mera. Stannade ute på en fotbollsplan och stretchade lite. Sen blev det lite burpees, jägarvila innan vi skulle ställa upp längs med ena linjen på fotbollsplanen.
Vi fick nu veta att personen som stod ytterst skulle springa ut på planen och runda en kona som stod där sen tillbaka och plocka upp nästa person som stod i ledet och sedan hålla på så tills alla i ledet sprang med. Detta var otroligt tufft och jag var totalt slut, sen när alla var upplockade så skulle vi släppa av folk vartefter och då började man släppa av den som sprungits längst tid.När man hade blivit avsläppt och inväntade resten av gänget så fick vi göra burpees, stå i jägarvilan med mera. Trött och ännu mera trött var jag nu.

När alla sprungit så fick vi order om att kortast person skulle ställa sig längst till vänster och sen skulle vi fylla på efter längden.  Efter detta så blev vi indelade 4 och 4 efter hur vi stod längd mässigt, dock blev vi bara 3 tjejer i mitt gäng.
nu bar det iväg i lätt jogg upp för en brant backe där det skulle hämtas en stock tydligen. Vi hittade en lång stock men relativt tunn iallafall. Sen skulle vi i gruppen bära stocken ner för den branta backen och sen vidare ut på fotbollsplanen.
De var tungt och ännu mer tungt men fram tog vi oss iallafall.

På fotbollsplanen blev det stationer med olika styrkeövningar. Station 1. Stå i armhävningsposition och ta en hand i taget upp på stocken och sedan ner i gräset igen, detta skulle göras 10 gånger. På väg till nästa station skulle vi bära stocken framför oss. Station 2. Sit ups med stocken i knät,5st. detta var tufft men vi tre tjejer peppade varandra riktigt bra. Till nästa station skulle vi bära stocken ovanför oss med raka armar. Station 3- Burpees där stocken skulle lyftas ovanför våra huvud vid upphoppet, som tur var, var det bara 5 burpees som skulle göras. Till nästa station skulle vi gå utfallssteg och samtidigt bära stocken med oss, nu var det tungt kan jag lova. Vid sista stationen skulle vi köra armhävningar men vi låg på rygg och skulle lufta stocken ovanför huvudet på oss, inte så lätt som man tror. Sen var det att ta sig tillbaka till sista stationen och då var det att rulla stocken framför oss medans vi kröp på knäna, Ja hej blåa knän kan man lungt säga :-)

Dessa stationen höll vi på med i ca 15min. Sen skulle vi jogga tillbaka till backen och bära upp stocken till samma ställe som vi hämtade den på. Vilade lite jägarvila fick vi göra innan vi joggade vidare ut på en grusplätt längst med bilvägen vid rocklunda.

På denna grusplan var mina ben jätte trötta och varje löpsteg var en plåga. Här hade även härliga Irina i gänget hittat på en text till våran marchsång så den försökte vi lära oss innan vi skulle jogga tillbaka till mimerhallen. Här var jag så trött så sista biten fick tjejen bakom mig sätta sin hand i min rygg och hjälpa mig framåt, precis som det är på ett NMT pass, alla ska med och man hjälps åt så att alla orkar det lilla sista.


Ett roligt och lite annorlunda pass mot det andra veckorna. Blåa knän och ömma axlar är att räkna med imorgon.

Elin springer

Vägen mot nya personbästa och nya utmaningar

RSS 2.0